28η Οκτωβρίου – Η Επέτειος του ΟΧΙ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/10/2023 η σχολική εκδήλωση  που ετοίμασαν οι μαθήτριες και οι μαθητές για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στην αρχή  της γιορτής ο διευθυντής  του Σχολείου κ.  Σιμωτάς Κώστας  παρέδωσε την σημαία στους σημαιοφόρους και ορίστηκαν οι παραστάτες !!!

Στη συνέχεια τα παιδιά παρουσίασαν το χρονικό του πολέμου μέσα από τη ματιά και την πένα των συγγραφέων της εποχής. Με  μια σειρά από ποιήματα και  αποσπάσματα κειμένων, μαρτυριών και περιγραφών μάς επικοινώνησαν τον αγώνα και την προσπάθεια των Ελλήνων να αντισταθούν στις φασιστικές δυνάμεις. Μέσα από τους στίχους των τραγουδιών κατέδειξαν την αποφασιστικότητα των Ελλήνων να αγωνιστούν για την πατρίδα τους και μ΄ αυτόν τον τρόπο να επηρεάσουν αποφασιστικά την έκβαση του πολέμου!

Η γιορτή διοργανώθηκε από το Δ1΄και Δ2΄  και την επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω τμημάτων  κ. Παπαδοπούλου Αφροδίτη  και κ. Χουτζούδης Ιωάννης. Τη μουσική επιμέλεια είχε η εκπαιδευτικός μουσικής του σχολείου κ.  Φερετζάκη Μαριάννα και την  επιμέλεια του ψηφιακού υλικού που προβλήθηκε η εκπαιδευτικός πληροφορικής  κ.  Μπούσιου Ράνια .

 Η συγκινητική γιορτή έκλεισε με την απαγγελία του Εθνικού μας ύμνου.

Σχολική Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 1940